A Ballas Esports magyarjai

Egy olasz csapat „bevásárolt” magyar szimulátorosokból

Története első női versenyzőjeként mutatta be a Team Ballas Esports Bencsik Tímeát. De nem ő az egyetlen magyar szimulátoros, aki az utóbbi időben csatlakozott a külföldi e-sportcsapathoz.

Az olasz Team Ballas Esports lelkesen toborozza a különböző szimulátorosokat szerte a világban. Olasz versenyzőiken kívül van többek közt holland, török és már magyar pilótájuk. Utóbbiból csakhamar négy is lett: Bencsik Tímea mellett, Nemes Ferenc, valamint egy testvérpár, Szoboszlai Szilveszter és Szoboszlai Bálint csatlakozott hozzájuk.

Rájuk alighanem a Michelisz Norbert és a M1RA szervezésében zajló Hungaroring E-sport Bajnokságban figyeltek fel. A RaceRoomban futó sorozat legjobb női versenyzője volt Bencsik Tímea, akit be is mutattunk egy korábbi cikkünkben. De a Szoboszlai-tesókról is írtunk, akiknek Michelisz Norbert a saját felszerelését adta kölcsön, hogy mindketten rajthoz tudjanak állni a bajnokság versenyein.

Napi jófejség! 👏 Michelisz Norbert kölcsönadta a Logitech G29 kormányát a Hungaroring E-Sport Bajnokság csütörtöki…

Közzétette: Simvonal – 2020. június 23., kedd

Akár 70 versenyző az olasz csapatban

„Facebookon jelölt be ismerősnek a csapatmenedzser, és rám is írt, hogy lenne-e kedvem csatlakozni hozzájuk. Mivel korábban nem kaptam hasonló ajánlatot, elfogadtam a meghívást” – árulta el a Simvonalnak Bencsik Tímea, hogyan lett a Ballas Esports szimulátorosa.

„Úgy tudom, hogy 60-70 versenyzője van a csapatnak, és arra számítok, hogy sokat tudok majd fejlődni a segítségükkel. Nemrég volt egy DTM-es fun race, ahol a vezetésemet látva értékes tanácsokkal láttak el. Például azzal kapcsolatban, hogyan tudnék nagyobb sebességet átvinni a kanyarokban.”

Nem minden magyar fogadta el az ajánlatot

Tímea múlt hétvégén már a Ballas Esports színeiben versenyzett a RaceRoomban futó Cupra SimRacing Series Brands Harch-i fordulójában, amelyen egyébként a magyar Nagy Dávid dupla győzelmet aratott. Ezzel tovább növelte előnyét az első helyen, korábban őt is kérdeztük az esélyeiről. Tímeának ugyanitt egyelőre nem az A-ligában, hanem a harmadik szerveren jutott hely. Innen szeretne feljebb jutni.

„Az a célom, hogy odaérjek az egyes szerveren versenyző legjobbak közé. Szerintem nem lehetetlen, és a csapat a közös gyakorlásokkal segíteni tud nekem ebben. Az újdonsült magyar csapattársaimmal külön is készülünk együtt” – árulta el Bencsik Tímea.

Információink szerint a Ballas Esports korábban több magyar szimulátorost is megkeresett, ám ők akkor nem csatlakoztak a csapathoz. Ha a Cupra SimRacing Series jelenlegi szezonjából indulunk ki, akkor az olaszok három legjobbja rögtön a Bencsik mellett igazolt három magyar. Szoboszlai Szilveszter a 26., testvére, Bálint a 32., Nemes Ferenc a 35. helyen áll a bajnokságban, őket követi a török Sertug Yenipazarli a 40. helyen a Ballas színeiben.

Borítókép: Team Ballas Esports