Pinczés Ádám autója Assetto Corsában

Magyar szimulátorosok kerültek be hivatalos szoftverekbe

Nem mindennapi elismerésben részesültek magyar szimulátorosok: a RaceRoom és az Assetto Corsa Competizione nyári frissítésével bekerültek a játékba, így már az ő nevükkel futó autókat is ki lehet választani.

Nagy sikerrel zajlott a Michelisz Norbert és saját csapata, a M1RA szervezésében zajló Hungaroring E-sport Bajnokság, melyen összesen 4467, kizárólag magyar versenyző vett részt. Az online szakaszt Báldi Gergő nyerte meg, de az első öt helyezett továbbjutott egy személyes felmérésre, és a legrátermettebb teljes szezonra szóló valódi versenyzési lehetőséghez jut a M1RA-ban.

Még nem tudni, hogy ki kapja meg ezt a ritka esélyt, de a bajnokság legjobbjait már így is nagy megtiszteltetés érte. Ugyan a Hungaroring E-sport Bajnokságban mindenki a Hyundai i30 N TCR virtuális változatát vezette, de mégis hat különböző színvilágú autóba osztották a versenyzőket, amelyek egy-egy támogatót képviseltek.

Mivel minden idők legsikeresebb RaceRoomban futó nemzeti bajnoksága volt, a szoftver fejlesztői úgy döntöttek, hogy mind a hat autót elérhetővé teszik a játékban.

Így a bajnokság során az adott autóval legtöbb pontot szerző játékosok neve alatt futnak a verdák, amelyeket a RaceRoomon belül cirka négy euróért meg kell vásárolni, és utána lehet csapatni velük.

Magyar szimulátorosok a RaceRoomban

Tehát a Team Simple autója Báldi Gergő (olvasd el interjúnkat vele itt), a Team NÚSZ-é Leitner Norbert, a Team OMV MaxxMotioné Tóth Dávid (a Nemzeti Sim Liga bajnokaként bemutattuk itt), a Team PC Trade Systemsé Pinczés Ádám (a virtuális Le Mans-i 24 órás kapcsán írtunk róla itt), a Team Hungaroringé Csuti Zoltán, a Team #Mentsdegyszerűené Nagy Dávid (a Cupra SimRacing Series éllovasaként kérdeztük itt) nevével elérhető.

Nemcsak RaceRoomban lehet magyar szimulátoros autójával játszani. Az Assetto Corsa júliusi frissítésével került be Pinczés Ádám SRO E-Sport Seriesben a tavasszal használt Mercedes AMG GT3-asa szintén a saját nevével. Ezért külön még csak fizetni sem kell, szabadon kiválasztható a játékban.