James Baldwin

Bereznay szerint James Baldwinnal számolni kell

Új csapatba igazolt a világ egyik legjobb all-rounder szimulátorosa. James Baldwin tavaly még Bereznay Dániel csapattársa volt az Alfa Romeónál, de idén már a McLaren Shadow versenyzője lesz a Codemasters 2020-as játékával induló F1 Esports-szezonban.

Komoly átrendeződések vannak az F1 Esports 2020-as idénye előtt. Az Alfa Romeo júniusban jelentette be, hogy Bereznay Dániel mellé szerződtette a Renault-tól Jarno Opmeert, aki tavaly a magyar versenyző mögött végezve zárt a bajnokság negyedik helyén.

Azóta tudni lehetett, hogy James Baldwinnak új csapata lehet, a héten jelentették be, hogy a McLaren Shadow-ba igazolt. Ott a Ferrarihoz szerződő Enzo Bonitót pótolja majd, aki tavaly valódi autóban győzte le a korábbi F1-es Lucas di Grassit a Race of Championsban.

Az új szezonban a legjobbak közé érhet

Hasonlóra Baldwin is képes volt ugyanezen a versenyen: ő a NASCAR-pilóta Rubén Garcia Jr.-t verte meg szintén valódi autóban. A brit srácot korábban hosszabban bemutattuk, hiszen a World’s Fastest Gamer bajnokaként olyan lehetőség előtt áll, amiről a legtöbb szimulátoros álmodozik. Most Bereznay Dániellel beszélgettünk róla, aki itthon a legjobban ismeri a képességeit.

„Már a télen tudtam, hogy nem az Alfa Romeonál folytatja. A Codemasters-játékban volt egy kis lemaradása, de a 2020-as kiadást mindenkinek újra kell tanulnia, mindenki tiszta lappal indul. Simán elképzelhető, hogy az új szezonban ott lesz a legjobbak között” – árulta el az F1 Esports magyar élmenője.

Bereznay gyorsabb, de nem csak ez számít

„Baldwin elképesztően gyors versenyző, aki nyomás alatt tudja kihozni magából a legjobbat. Én egy picit gyorsabb vagyok nála a Codemasters F1-ben a közös gyakorlások alapján, de az számít, hogy a versenyeken ki mit tud kihozni magából. Talán nem ő a legnagyobb esélyes a szezon előtt, viszont ő képes arra, amire ebben a mezőnyben sokan nem: akkor hozza a legjobb köreit, amikor kell. Ezért mindenképpen számolni kell vele.”

„Rengeteg bajnokságot nyert meg, Gran Turismózik, iRacingezik, rFactorozik, bármiben gyors tud lenni. Miután a World’s Fastest Gamer bajnoka lett, idén GT3-ban valódi autóval versenyezhet, és tudom, hogy a teszteket futott idejei elég impresszívek a mezőny által teljesített eredményekhez képest. Akár még a győzelemre is lehet esélye!”

Alfa Romeo csapat

Az Alfa Romeo tavalyi pilótafelállása: James Baldwin Bereznay Dániel és Kimi Räikkönen között

Közös angliai kaland feltuningolt Toyotával

„Ha tud maga köré támogatókat gyűjteni, jó esélye van a sikeres valódi pályafutásra. Volt Brands Hatch-ben egy tesztje, ahol 450 lóerős Nissant vezetett. Esett az eső, ami szerintem mindig a legnagyobb kihívást jelenti, hiszen ahhoz tapasztalat kell, hogy ismerd a határokat, mennyire csúszik a pálya. Ő először vezetett, de mindenkinél gyorsabb volt, a pilótainstruktort is megverte négy tizeddel.”

„Jó a kapcsolatunk, amikor Angliában jártam, a munkaviszonyon túl is töltöttünk együtt időt. Ő is szeret csak úgy barangolni, vezetni, túrázni. Van egy Toyota GT86-ja, ráadásul nem gyári, hanem kissé megbolondított. Elmentünk vezetgetni, és hát mit mondjak? Szeret gyorsan helyet változtatni…”

Kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes az új F1 Esports-szezonban. A nyitányról hivatalos információ még nincsen, de várhatóan szeptember második felében lesz a rajt.