Yann Ehrlacher

Papírgalacsinnal dobálózásban is győzni akar a WTCR online bajnoka

Michelisz Norbertet kellett legyőznie azért, hogy megnyerje a WTCR valódi pilótáknak kiírt szimulátor-bajnokságát RaceRoomban. A francia Yann Ehrlacher mesélt az online bajnoki címéről.

Mennyire fontos eredmény a WTCR Esports bajnoki címe?

A győzelem mindig jót tesz a belső motivációnak és az önbizalomnak. Ez csak virtuális bajnokság volt, de versenyzőként alapvetően mindig mindenben nyerni akarsz, éppen ezért jó érzés is volt. Hasonló, mint amikor papírból labdát gyúrsz a haverjaiddal, és nézitek, ki talál többször a szemetesbe. Abban is nyerni akarok, mint minden kihívásban. A mostani bajnokság azonban sokkal jobban kapcsolódott ahhoz, amit egyébként is csinálunk az év során, ezért elégedett vagyok a sikerrel. Szuper felvezetése volt az igazi szezonnak.

Nem kezdted jól a bajnokságot, hiszen az első forduló első kanyarjában rögtön ütköztél Mikel Azconával a Salzburgringen.

Nem vagyok egy nagy szimulátoros, és a korábbi bajnokságban, amikor profi e-sportolók ellen mentünk, volt egy technikai problémám. Kis nyomás volt a kéziféken, ami miatt a játék lassította az autómat. Öt perccel a salzburgringi rajt előtt felfedeztem és megoldottam a gondot. Előtte halál lassú voltam, és nem is akartam gyakorolni, csak túlélni a futamokat a pályán. Ott az első kanyarban túl későn fékeztem, nem számítottam rá, hogy a fékek rendben lesznek, és összeütköztem Mikellel. Nem volt ideális szezonkezdet, de utána azért jobban ment.

Yann Ehrlacher

Mikor gondoltad, hogy megfordult a szerencséd?

A Hungaroringen megint ütköztem Azconával, talán visszakaptam a salzburgringit… Utána a Slovakiaringen nem keveredtem bajba, jól ment és győztem is. Ugyanígy Ningpóban is. Ahol nem volt balesetem, ott általában gyors voltam és győzelemért harcoltam.

Volt valami, amit hasznosíthatsz a jövőben annak köszönhetően, hogy részt vettél az online bajnokságban?

A szimulátorozás célja, hogy tanuljuk a pályákat. Órákat töltünk a gép előtt, hogy emlékeztessen a vonalvezetésre, a környezetre, és úgy általában a hely atmoszférájára, noha csak virtuális az egész. Nekem például a Salzburgring teljesen új pálya volt, semmit sem tudtam róla, de a szimulátor jó eszköz volt arra, hogy megismerjem a bajnokságnak köszönhetően.

Online bajnok lettél, most pedig van még néhány heted addig, hogy kezdődjön a valódi szezon Ausztriában, szeptemberben. Mennyire vagy már kiéhezve a rajtra?

Leírhatatlanul. Ez az egyetlen dolog, amire vágyom, amiért megéri felkelni reggelente. Esténként azzal a gondolattal fekszem le, hogy holnap versenynap van. Aztán persze reggel kiderül, hogy ez még nem az a nap, de akkor már arra gondolok, hogy akkor majd holnap. Így telnek a napjaim. Várok, és nem emlékszem, voltam-e valaha ilyen türelmetlen egy szezonkezdet előtt.