Michelisz megint nyert, közel volt a bajnoki cím

Akárcsak tavaly a valóságban, a szepangi pályán rendezték a WTCR Esports szezonzáróját is. A különbség, hogy szimulátoron nem Michelisz Norbert lett a WTCR királya. Bár nagyon közel járt hozzá, mindössze 5 ponttal maradt le a címről.

Szoros volt a bajnokság állása az utolsó felvonás előtt, hiszen az éllovas Yann Ehrlacher előnye mindössze kilenc pont volt Michelisz Norberttel szemben. Ráadásul matematikailag még az első hét helyezett bajnok lehetett volna a végén.

Egészen az utolsó futam utolsó köréig nyitott volt a bajnoki cím kérdése. Michelisz ugyanakkor az első szepangi versenyen hátrányba került egy ütközés következtében. Miközben a legfőbb riválisok közül a pole-ból induló Esteban Guerrieri a győzelemért, az éllovas Ehrlacher pedig a dobogóért ment, a magyar versenyző az ötödik körben a hatodik helyről 11.-nek zuhant hátra.

Michelisz egyből megkezdte a felzárkózást, és a nyolcadik helyig tudott visszakapaszkodni. A fordított rajtrácsos utolsó futamon az első sorból rajtolt, de már nem csak a saját kezében volt a bajnoki cím sorsa. Ehrlacher, Guerrieri és ő maradt esélyes a végére.

A zengős Boldizs Bence támadta a rajtnál Micheliszt a második helyért, de védte a pozícióját. Az első kanyarban aztán a pole-ból rajtoló Aurelien Comte szélesen fordult, és ezzel ajándékba adta az első helyet Michelisznek. A győzelem még nem lett volna elég neki a bajnoki címhez, viszont Ehrlacher csak tizedik volt, így viszont már neki kellett igyekeznie.

A francia a második körben kis híján bajba is került, miután az egyik kanyar féktávján megcsúszott, és megütötte Boldizs Cupráját. A hatodik körben aztán Niels Langeveld meglökte Tassi Attilát, aminek következtében mögöttük Homola és Ehrlacher is megérkezett a csatába. A helyzetet kihasználva a francia megelőzte Homolát, amivel már hetedik volt. Ezzel pedig Michelisz futamgyőzelme ellenére is bajnok lett 5 pontos előnnyel.

Guerrieri végü egyetlen ponttal maradt le Michelisz mögött a bajnokságban, és zárt a harmadik helyen. A többi magyar közül Tassi Attila hetedik, Boldizs kilencedik lett a végén.

“Nagyszerű volt ez a bajnokság, örülök, hogy részt vehettem, és versenyezhettem ezek ellen a srácok ellen online. Már várom, hogy a valódi pályákon találkozzunk, de ez remek bemelegítés volt. Gratulálok Ehrlacher bajnoki címéhez, remek munkát végzett” – értékelt az ezüstérmes Michelisz.