michelisz szepang

Michelisz újra bajnok lenne a WTCR-ben, ezúttal szimulátoron

Vasárnap következik a WTCR Esports szezonzárója a virtuális szepangi pályán. Papíron még hét versenyzőnek van esélye a bajnoki címre, köztük két magyarnak. Michelisz Norbert ott lehetne bajnok szimulátoron, ahol tavaly a valóságban.

A RaceRoomban futó WTCR Esports utolsó fordulója előtt Michelisz Norbert a bajnokság második helyén áll. Mindössze kilenc pont a hátránya az éllovas Yann Ehrlacher mögött. Matematikailag egészen a hetedik helyezett Néstor Girolamiig még mindenkinek van esélye a végső győzelemre, így a hatodik Tassi Attilának is. Az ő hátránya azonban már 36 pont.

„Nagyon intenzív élményre számítok, mert a bajnoki címért harcolni bármely bajnokságban izgalmas. A célom megnyerni a WTCR Esportsot, amivel kapcsolatban elkötelezett vagyok. Csalódott lennék, ha nem jönne össze a győzelem, de tudjuk, hogy a léc nagyon magasan van” – árulta el Michelisz Norbert a szezonzáró előtt.

Látszik, hogy sokan rengeteget gyakoroltak

Hogy mennyire komoly a mezőny, azt Esteban Guerrieri teljesítményére alapozza. Az argentin korábban a RaceRoom legjobb szimulátorosaival közös bajnokságban is futamot tudott nyerni, és az ottani bajnok Báldi Gergővel is emlékezeteset csatázott. Tavaly a valóságban ő volt Michelisz legnagyobb riválisa, és most is ott van az esélyesek között, az ötödik helyről várja a zárszót.

„Az előző online bajnokságban lehetett látni, hogy Esteban közel azonos szinten van a profi szimulátorosokkal, mégsem volt sétagalopp neki ez a szezon. Sok versenyző rengeteg munkát tett bele a gyakorlásba, amiből elképesztően izgalmas és jó versenyek születtek” – fogalmazott Michelisz.

Ő a legutóbbi két fordulóban egyaránt futamot nyert. Ráadásul mindkétszer előznie kellett a győzelemért, Kínában Aurélien Comte-ot, Makaóban Thed Björköt hagyta le.

Malajziában is a győzelem a cél

„Az első és a második hely között a legnagyobb a pontkülönbség, úgyhogy ha látom az esélyt az előzésre, megpróbálom, nem számítanak a következmények. Két eléggé határozott akció volt Aurélien ellen Ningpóban és Thed ellen Makaóban is nem sokkal a rajt után” – árulta el a magyar pilóta.

„Malajziában is ugyanez a célom, szeretnék futamot nyerni, mert szükségem van rá. Ugyanakkor az esélyek hétvégéről hétvége változnak. Egyik versenyen jó autód van, a másikon meg hátrébb kerülsz. Ebből a szempontból eléggé hasonló a valósághoz.”

Michelisz tavaly Szepangban szerezte meg a WTCR bajnoki címét, és most ugyanennek a pályának a virtuális változatán lehetne szimulátoron is a legjobb. A szezonzáró vasárnap 23 órakor az Eurosporton kerül adásba, majd hétfő reggel az FIA WTCR Facebook-csatornáján lehet visszanézni.