Michelisz újra nyert, esélyes a WTCR Esports bajnoki címére

Másodszor aratott futamgyőzelmet Michelisz Norbert a WTCR Esports valódi pilótáknak kiírt online bajnokságában. Mögötte tömegbaleset volt, ami miatt Tassi Attila is kiesett.

Makóban, a világ egyik legnehezebb pályáján folytatódott a WTCR Esports valódi mezőnyének küzdelme RaceRoomban. Michelisz Norbert 2010-ben ezen a pályán aratta az első győzelmét a WTCC-ben, és ahhoz hasonlóan most szimulátoron is behúzta a fordított rajtrácsos második futamot.

Az első versenyen a pole-ból induló Mikel Azcona rajt-cél győzelmet ünnepelt, amivel ő lett a hetedik nyertes pilóta a szezonban. Mögötte a rajt után a Lisboa-kanyarban Coronel és Comte ütközött, majd Monteiro a falnak csapódott, Priaulx pedig nem tudta kikerülni az autóját. Michelisz is érintett volt az esetben, sérült is az autója, de tudta folytatni, így a top 10-be viszont nem fért be.

A második futam tömegbalesetét ugyanakkor megúszta és nyerni tudott. Az első helyről Björk rajtolt, mellőle Michelisz, aki a Lisboában átvette a vezetést. Mögötte Guerrieri üldözte Björköt, aki hozzáért a falhoz és megcsúszott. Emiatt Guerrieri a falnak csapódott, keresztbe csúszott a pályán, aminek tömegbaleset lett a vége. Ennek az online sorozat első magyar futamgyőztese, Tassi Attila is áldozatául (ki)esett.

Michelisz megnyerte a futamot, ezzel Kína után másodszor győzött. A bajnokságban továbbra is a második helyen áll, kilenc ponttal Yann Ehrlacher mögött.

“El kell mondjam, hogy Thed (Björk) nagyon sportszerű volt az elején. Korán fékezett, el akarta kerülni, hogy szélesen menjen és baleset legyen a falnál” – árulta el Michelisz.

“Felismertem, hogy van esélyem az előzésre, de végül a futam káosz lett. Láttam, hogy a többiek ütköznek mögöttem, én szerencsés voltam… Makaóban az első sorból rajtolni mindig a legjobb hely, hogy kimaradj a balesetekből. Szerencsére nekem sikerült.”

A többi magyar közül a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence 8. és 5. lett Makaóban, Tassi pedig az első futamon volt ötödik. Vasárnap este már a szezonzáró következik Szepangban, ahol Michelisznek van esélye a bajnoki címre.