Megvan Michelisz első online WTCR-győzelme

Először győzött a WTCR Esports valódi pilótáknak kiírt szezonjában Michelisz Norbert. A ningpói második futamot nyerte meg a túraautó-világkupa tavalyi bajnoka.

Michelisz korábban a Simvonalnak elárulta, hogy érez magán nyomást a WTCR RaceRoomban futó online bajnokságában a jól ismert szimulátoros múltja miatt. Eddig sem szerepelt rosszul, hiszen az első három fordulóban két dobogós helyezés összejött neki, ám az igazi áttörés most jött el.

A kínai helyszínen az első futamot a hetedik helyen zárta, aztán a fordított rajtrácsos második versenyen először intették le elsőként.

Michelisz a negyedik helyről rajtolt, de már az első körben feljött másodiknak. A pole pozícióbol induló Mato Homola egy ütközés miatt kicsúszott, a Zengő Motorsport virtuális Cupráját vezető Boldizs Bencét pedig megelőzte.

Ezután Aurélien Comte vezetett, Michelisz pedig üldözte. A negyedik körben aztán a magyar versenyző a 15. kanyarban megelőzte a franciát, és innen már nem engedte ki a kezéből az első helyet.

“Hogy őszinte legyek, nagyon fontos volt ez a győzelem nekem. Vártam ezt a versenyt, mert a kínai pálya az egyik kedvencem online” – árulta el Michelisz.

“Az első futamon nem volt meg a sebességem a többiekhez képest, de tudtam, hogy a másodikon jó esélyem van a dobogóra. Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm!”

Michelisz ezzel az összetettben is felzárkózott az első Yann Ehrlacher mögé. Mindössze hat pontos hátránnyal ő a második a tabellán.

A többi magyar közül a már szintén futamgyőztes Tassi Attila ezúttal 6. és 4., Boldizs Bence pedig mindkétszer kilencedik lett.