Báldi Gergő Thrustamster

Báldi bajnoki címe után az édesanyját is megállítják az utcán

Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság online szezonja, melynek bajnoka Báldi Gergő lett. Ő és még négy másik szimulátoros tett nagy lépést a valódi versenyzési lehetőség felé.

A RaceRoomot használó Hungaroring E-sport Bajnokság koncepciója szerint az öt fordulóból álló szezon végén az első öt helyezett továbbjut a következő körbe. Itt fizikai és elméleti felmérésen választják ki azt, aki megkapja a fődíjat, azaz a teljes szezonos versenyzési lehetőséget.

Az, hogy Báldi Gergő bekerül a top 5-be, már a szezonzáró előtt eldőlt, hiszen megvolt a pontelőnye hozzá. A M1RA Esports versenyzője azonban a bajnoki címet sem engedte kicsúszni a kezéből a virtuális Hungaroringen rendezett utolsó futamokon: egy negyedik és ötödik helyezéssel biztosította be elsőségét.

Az ország legjobbjai gyűltek össze

„Magyarországon ilyen színvonalas bajnokságban még nem vettem részt. Itt voltak a legjobb rFactor2-es, Gran Turismo- vagy éppen F1 2019-pilóták, tehát többféle szimulátor legjobbjai gyűltek össze. A regionális bajnokságoknál mindig fennáll a veszély, hogy felhígul a mezőny, de itt erről nem volt szó. Nagy kihívást jelentett ilyen erős ellenfelekkel versenyezni” – árulta el a bajnok.

Báldi Gergő egy éven belül két jelentős nemzetközi sikert is aratott RaceRoomban. Tavaly a WTCR Esports online bajnoka lett, idén pedig megnyerte a sorozat valódi versenyzőkkel vegyített bajnokságát is. Ezek után a csak magyaroknak kiírt Hungaroring E-sport Bajnokságban aratott győzelmét is nagy eredménynek tartja.

„A WTCR-es sikerek után is rengeteg gratuláló üzenetet kaptam, de most azt láttam, hogy Magyarországon erre a bajnokságra még többen odafigyeltek. Jó példa erre, hogy anyu reggel mesélte, egy ismerőse megállította az utcán azzal, hogy nézte a futamokat, és látott engem. Nagyon jó érzés, hogy talán olyanokhoz is eljutott a hírünk, akikhez azelőtt nem.”

Nagy a tét, de nincs ellenségeskedés

Rajta kívül még a WTCR Esportsban szintén sikeres Nagy Dávid, a nemrég a virtuális Le Mans-i 24 óráson egyedüli magyarként induló Pinczés Ádám, valamint Csuti Zoltán és Leitner Norbert került be a bajnokság top 5 helyezettje közé. Közülük kerül majd ki az, aki 2021-ben valódi versenyautóba ülhet.

„Jól ismerek mindenkit, gyakran beszélünk RaceRoomos dolgokkal kapcsolatban. Nem hiszem, hogy bármilyen ellenségeskedés lenne köztünk, nagy a tét, de szerintem jól fogjuk érezni magunkat a kiválasztáson” – fogalmazott Báldi Gergő, akinek van már valódi versenyzési tapasztalata. 2016-ban Suzuki Swifttel volt országos magyar bajnok.

Hungaroring E-sport Bajnokság

„Nagyon szeretném a közeljövőben, egy-két éven belül folytatni a valódi versenyzői pályafutásomat. Nem mondom, hogy a kardomba dőlök, ha nem jön össze, de az utóbbi idő szimulátoros sikerei hatására egyre jobban foglalkoztat ez a kérdés. Minden tőlem telhetőt megteszek érte.”

Frissült a Hungaroring RaceRoomban

A Hungaroring E-sport Bajnokság szezonzárójára a RaceRoom szoftverfrissítése után került sor. Ennek eredményeképpen a virtuális Hungaroringet is aktualizálták a fejlesztők, így még valósághűbb lett a pálya.

„Inkább grafikai módosításokat tapasztaltam, a négyes kanyar és az Alesi változott vizuálisan, amihez hozzá kellett szokni, de fizikailag nem éreztem, hogy nagyon más lenne. Még az ötös kanyar kijárata volt más, jobban ki lehetett engedni az autót, de ez igazából könnyítés volt, a jóhoz meg hamar hozzá lehet szokni” – állapította meg Báldi Gergő.