Russel: több publicitást kaptam az e-sporttól, mint tavaly az F1-től

Annak, hogy a Forma–1 a virtuális világba költözött a járvány miatt, George Russel az egyik nagy nyertese. Tavaly a Williamsben pontos sem szerzett a vb-n, most viszont ő lett az F1 Esports bajnoka, amiért sok elismerést kapott.

Bár 22 évesen a Forma–1 mezőnyének fiataljai közé tartozik, George Russel kezdetben csak kötelességből indult a valódi pilótáknak kiírt hivatalos e-sportbajnokságban. Aztán magával ragadta a szimulátoros világ varázsa. Barcelonában legyőzte az addig kimagasló Charles Leclerc-t, és onnantól megállíthatatlan volt.

Russel zsinórban négy futamot nyert meg a Codemasters F1 Esports-sorozatában, amivel megszerezte az első helyet a szezon végén. Ezzel a valóságban aratott F4-, GP3- és F2-győzelmei után negyedszer nyert meg egy bajnokságot. „Mindegyik számít, igaz?” – tette fel a költői kérdést a Williams pilótája saját Twitter-oldalán.

Először csak szórakozott, aztán komolyan vette

Az biztos, hogy a végére ő maga is sokkal komolyabban vette a virtuális versenyzést, mint ahogyan kezdte.

„Előszös csak szórakozásból játszottam, mert fontosnak tartottam, hogy adjunk valamit az F1-fanatikusoknak, akik hiányolják a versenyeket. Aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy a színvonal és a küzdelem itt nagyon magas” – fogalmazott Russel.

„Nem akartam csak egy lenni a sok közül, aki javítja a számokat. Úgy voltam vele, hogy megpróbálok nyerni. De amikor az első futamon csak szenvedtem, azt mondtam, többet kell beletennem.”

George Russel az otthoni szimulátorában

Russel ezután rengeteget gyakorolt, ami meglátszott a teljesítményén és az eredményein. Az utolsó előtti verseny után Charles Leclerc azt mondta, hogy a brit a profi szimulátorosok között is a top 5-ben végezne.

„Nem viccelek! Velük gyakorol, az ő beállításaikat használja, és hozza a köridőiket” – hangsúlyozta a Ferrari monacói sztárja, aki a Russel újabb győzelmét hozó kanadai szezonzárón már részt sem vett.

Olyat kapott az e-sporttól, amire nem számított

Biztos, hogy jót tett a Williams-pilóta önbizalmának a virtuális siker, hiszen a tavalyi debütáló éve nehéz volt a Forma–1-ben. Gyengélkedő autójával pontot sem szerzett (a mezőnyben egyedüliként), és így az utolsó, 20. helyen zárta a világbajnokságot.

„Nagyszerűen éreztem magam a szimulátorban. Az igazat megvallva már elfelejtettem, milyen érzés a győzelem. Versengő típus vagyok, úgyhogy annak ellenére, hogy mindez csak virtuális volt, lenyűgöző volt a nyerni. Olyasmit kaptam az e-sporttól, amire nem számítottam, amikor csatlakoztam a bajnoksághoz” – árulta el Russel.

„Több publicitást kaptam egy e-sportos győzelem után, mint tavaly bármelyik Forma–1-es futamomon. Mindent megteszek, hogy megmutassam az embereknek, mire vagyok képes. Keményen hajtottam a jó eredményekért.”