Báldi Gergő nyerte a WTCR Esports előszezonját

14 ezerből lett a legjobb szimulátoros Báldi Gergő

Báldi Gergő szerezte meg a WTCR Esports előszezonjának bajnoki címét. A virtuális szepangi pályán rendezett szezonzárón ehhez a M1RA Esportsos csapattársai segítségére is nagy szüksége volt.

Több mint 14 ezren vettek részt a négy fordulóból álló WTCR Esports előszezonjában, és az erős nemzetközi mezőnyben magyar bajnok született: a Gabriele Tarquini virtuális Hyundai i30 N TCR-jét vezető Báldi Gergő 13 pontos előnnyel zárt az élen a német Moritz Löhner előtt.

A M1RA Esports versenyzője tavaly a WTCR Esports online bajnoka volt, így most is esélyesként indult. A mezőny azonban komolyan változott, hiszen a mostani négy fordulóból álló idényt a koronavírus-járvány miatt hirdették meg, hogy a versenyek nélkül maradt valódi pilótákat tűzben tartsák.

Közülük Esteban Guerrieri vette a legkomolyabban a feladatot, aki a kínai fordulóban éppen Báldival vívott kiélezett csatát a futamgyőzelemért. Az argentin megnyerte a szepangi szezonzárót, ami a valódi versenyzők egyetlen sikere volt.

Báldi legfőbb riválisa a német szimulátoros, Moritz Löhner volt, akivel fordulóról fordulóra kemény küzdelmet folytatott, sokszor szemtől szemben. Az idényzáró előtt mindössze négy pont volt a magyar előnye, és nagy szüksége volt két csapattársa, Nagy Dávid és Csuti Zoltán segítségére, hogy ez a szám nőjön, ne pedig olvadjon. A szepangi első futamon élő falként védték Báldit Löhnerrel szemben, az éllovas így a második hellyel nagyon kedvező helyzetbe került a záró versenyre, és nem is engedte kicsúszni a kezéből a bajnoki címet.

Nem volt egyszerű elaludnia a győzelem után

“A leintés után még fel sem fogtam igazán, hogy sikerült megnyerni a bajnokságot, ilyenkor mindig kell még másfél-két óra, hogy elhiggyem, mi történt. Elég sokáig pörgetett az adrenalin, nem volt egyszerű elaludni, csak éjjel kettő és három között sikerült valamikor” -árulta el Báldi Gergő.

“Rengeteg gratuláló üzenetet kaptam, még általános iskolás osztálytársaim is írtak, ami nagyon jó érzés volt, mert ebből láttam, hogy milyen sokan követték a versenyt.”

“Tudtam, hogy számíthatok a csapattársak segítségére, hiszen a szezonzáró előtt felajánlották, de erre nem gondoltam volna… Olyanok voltak, mint egy fal köztem és Löhner között, hihetetlen sokat jelentett a támogatásuk.”

Báldi nyereménye a nagy presztízsű győzelem mellett egy Tag Heuer-óra lesz. No meg a felszabaduló idő, amit a Hungaroring E-sport Bajnokság folytatására, valamint az rFactor2-es All Star Seriesben való szereplésére fordíthat.