Miért nem érdekli Lewis Hamiltont az e-sport?

A Forma-1 hatszoros világbajnoka nem ül fel a szimulátorvonatra, és szerinte a valódi versenyzés szempontjából nem hasznos az e-sport. Lewis Hamilton ugyanakkor a Gran Turismóval jókat szórakozik.

Max Verstappen, Lando Norris vagy éppen Charles Leclerc élvezi és komolyan veszi a szimulátorozást a járvány miatti szünetben. Nemrég kiderült, hogy a Forma-1 idősebb korosztályának sztárja, Sebastian Vettel is nyitott a virtuális versenyzésre, már debütált is az e-sportban. A vb-címvédő Lewis Hamilton viszont nem véletlenül kerüli a szimulátorversenyeket.

“Amikor otthon szimulátorozol, az ülés egy helyben marad. Az agyad azt mondja, hogy az autód mozog, de közben egy tapodtat sem mozdulsz. Szóval át kell állítanod az agyad erre, és ezt a folyamatot én nem szeretem” – magyarázta a Mercedes pilótája a csapat videointerjújában.

“Ha egyszer megtapasztalod az igazi versenyzést, tudod, hogy az teljesen más. Személy szerint én semmilyen előnyét nem látom a szimulátorozásnak. Persze szórakozásnak, játékélménynek a haverokkal és másokkal online, na annak szuper.”

Eközben Hamilton az egyik népszerű szimulátor, a Gran Turismo nagykövete, amelyben a jelenlegi egyetlen FIA által kiírt hivatalos e-sportbajnokság is zajlik. Ebben azért – már csak kötelességből is – játszik.

“Úgy nőttem fel, hogy a Gran Turismót nyüstöltem, és órákat töltöttem a gép előtt, hogy az összes autót kipróbálhassam. Örültem a lehetőségnek, hogy az elmúlt években már együtt dolgozhattam ezzel a csapattal, és megcsináltuk a kihívást, amiben az én köreimet kell legyőzni. Én is próbálom megverni saját magam, és ez néha pokolian frusztráló, mert elég erős köreim vannak.”

“Gyerekként sokat játszottam a Forma-1-es játékokkal, és alig vártam, hogy egy nap én is szerepeljek bennük. De aztán amikor bekerültem a bajnokságba, többé nem szimulátoroztam, pláne nem F1-gyel. Nem tudom, miért.”