Kiss Norbert dominált a Nemzeti Sim Liga nyitányán

Elindult a hat fordulóból álló Nemzeti Sim Liga a virtuális Interlagosban. A kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert volt az első forduló sztárja.

A maximálisan megszerezhető 55 pontból 49-et begyűjtött Kiss Norbert az iRacinget használó Nemzeti Sim Liga szezonnyitóján. A pályafutását szimulátorosként kezdő, a valóságban kétszeres kamionos Európa-bajnok versenyző az időmérőn második lett a TCR Európa-kupában induló Nagy Dániel mögött és a Hungaroring E-sport Bajnokság második futamát megnyerő Tóth Dávid előtt.

A nyitó versenyen a Ferrari 488 GT3-at vezető Kiss megelőzte Nagy Dánielt, és megszerezte a futamgyőzelmet, a fordított rajtrácsos futamon pedig a kilencedik helyről jött fel másodiknak. Itt a győzelmet a szintén nagyot hajtó Tóth Dávid kaparintotta meg.

“A Ferrarin még több dolgot lehet állítani, mint a többi GT3-as autón. Majdnem olyan bonyolult, mint a valóságban. A gumikopás itt is az egyik legfontosabb tényező, és a Ferrarin jellemzően az első kerekek melegednek túl könnyedén, úgyhogy a hajtűkanyarokban vigyázni kell” – árulta el Kiss Norbert.

“Aki azt mondja, hogy ez csak játék vagy hogy komolytalan… Annyira élethű és összetett, hogy ezért nevezzük joggal szimulátornak. Pörög a versenynaptár, nincs sok idő pihenni, el kell kezdeni a felkészülést. Ráadásul a Road Atlanta nehéz pálya lesz, komolyan kell venni.”

Az első forduló után Kiss 49 ponttal vezeti a Nemzeti Sim Ligát, mögötte Nagy Dániel 38, Tóth Dávid pedig 35 ponttal következik. A hat fordulóból álló bajnokság következő versenyét május 16-án a virtuális Road Atlanta pályán rendezik meg.