Báldi Gergőt a korláton is kilökték az utolsó körben

Ismét a világ legjobb rFactor2-es szimulátorosai között versenyzett Báldi Gergő a The Race All-Star Seriesben. Sokat javult az első fordulóhoz képest a magyar versenyző, de az utolsó körben nagy pofont kapott.

Exkluzív meghívást kapott a WTCR Esports éllovasaként Báldi Gergő a The Race All-Star Series második szezonjára. Idegen terepen kell helytállnia, hiszen sem a formaautók, sem az rFactor2 nem a hazai pályája, de fejlődött már az első fordulóhoz képest is. Az időmérőn a 18. helyen zárt Báldi, de a virtuális Estorilban rendezett futamokon szépen jött előre.

Az első versenyen 13.-ként intették le, a másodikon pedig a 14. pozícióban haladt az utolsó körben, amikor lelökték az ívről, majd úgy kiforgatták, hogy a korláton kívülre esett az autója. Báldi egyelőre hadilábon áll a szerencsével az All-Star Seriesben, hiszen az első fordulóban mindkét futam rajtja után óriási balesetbe keveredett.

“Igyekszem pozitív maradni, bár ez a második verseny most picit rányomja a bélyegét a hangulatomra. Hiába igyekeztem óvatos lenni, az utolsó körben sajnos lelöktek az ívről, bekerültem a darálóba, ott pedig hátulról úgy megtoltak, hogy szó szerint kirepültem a pályáról” – nyilatkozta a Simvonalnak Báldi Gergő.

“A tempóm javult múlt héthez képest, mezőnyben is sikerült jól helyezkedni. Nem ez a fő platformom, és szerintem a legerősebb mezőny jött össze, ami rFactor2-ben elképzelhető, így minden egyes megnyert pozíció aranyat ér.”

“Ettől függetlenül kicsit elkeserített a második futam vége, hiszen szerettem volna két stabil versenyt futni, de lesz még három forduló. Van lehetőségem javítani, és igyekezni fogok, az biztos!”

A legjobb szimulátorosok mellett jelenlegi és volt valódi versenyzőknek a Legendák Kupáját is megrendezik az All-Star Seriesben. Itt a Forma-1-es világbajnok Jenson Button nyerte az első futamot Estorilban, a rali- és ralikrossz-világbajnok Petter Solberg pedig a másodikat.