Báldi óriásit csatázott Michelisz tavalyi riválisával

Esteban Guerrieri szerint szabálytalan volt Báldi Gergő előzése a győzelemért. A magyar szimulátoros azonban megvédte magát és a harmadik győzelmét a WTCR Esportban.

Utolsó körös, drámai előzéssel nyerte meg a túraautó-világkupa legutóbbi online versenyét Báldi Gergő a ningpói virtuális pályán. A M1RA Esports versenyzője Esteban Guerrierivel szemben nyert csatát, aki tavaly Michelisz Norbert mögött második lett a valódi WTCR-ben. Az argentin rögtön a leintés után jelezte, hogy szerinte Báldi szabálytalan volt vele szemben, ugyanis az előzési manőver során hátulról lelökte őt az ívről. A magyar szimulátorosnak más volt a véleménye.

“Minden percét élveztem a Guerrierivel való csatának, bele kellett adnom az összes tudásomat, hogy megelőzzem. Nem lehetett elkerülni, hogy összeérjünk, mert fékezés közben irányt váltott előttem, ami nem engedélyezett, és ezután már nem tudtam kimenekülni a helyzetből” – indokolt Báldi.

“Jobban zavart, hogy az időmérőn alulkormányzott volt az autó. Emiatt messze voltunk az ideális tempótól. Ezt figyelembe véve kihoztuk a maximumot a lehetőségekből.”

A M1RA Esports versenyzője a hatodik helyről rajtolva fontos győzelmet aratott, hiszen a bajnokság első két fordulójában is nyert egy-egy futamot, így a szepangi szezonzáró előtt négypontos előnnyel vezet. Báldi emellett a Hungaroring E-sport Bajnokságban is erősen kezdett.