Sebastian Vettel debütált, mint szimulátorversenyző

A Forma-1 négyszeres világbajnoka csak egy-két hete kezdett el szimulátorozni, de már túl van az első komoly versenyén. Sebastian Vettel 15. és 12. lett a The Race All-Star Series második szezonjának nyitó fordulójában.

Több F1-pilóta is aktív szimulátorozásba kezdett a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet idején, de a Ferrari sztárpilótája sokakat meglepett azzal, hogy ő is beállt a sorba. 32 évesen az idősebb generációt képviseli, akik óvatosak az e-sporttal, Vettel azonban már éles versenyen is próbára tette magát.

A virtuális szepangi pályán rendezték az rFactor2-t használó The Race All-Star Series második szezonjának nyitányát, amelyen Vettel a Legendák Kupájában indult. Itt olyan jelenlegi és korábbi sztárok voltak az ellenfelei, mint Jenson Button, Juan Pablo Montoya vagy Petter Solberg. A német az utolsó pillanatban került fel a rajtlistára, és végül az első futamon 15., a fordított rajtrácsos másodikon 12. lett.

“Igazság szerint még szimulátorom sem volt néhány nappal ezelőttig. Nem tudtam a rabjává válni, mert lehetőségem sem volt rá” – részletezte Vettel az e-sporttal való eddigi kapcsolatát.

“Ugyanakkor sokat hallottam a szimulátorozásról az utóbbi időben, láttam Charles sikereit is, úgyhogy gondoltam, kipróbálom. Ez nem azt jelenti, hogy karrierbe kezdek ebben a világban, sokkal inkább szórakozásból versenyzem.”

“Szoktam néha videojátékokkal bíbelődni, de mióta apa lettem, nem ez áll a fontossági listám élén. Kicsit aggaszt is, hogy néhány túlságosan komolyan veszik, én viszont más dolgokat is élvezek. Igyekszem megtartani az egyensúlyt.”

“Hiányzik a vezetés, maga a vezetési élmény, amit semmi más nem pótolhat igazán. Arra várok, hogy újból kimehessünk a valódi pályákra.”