Norris dühös: néhányan csak játéknak veszik ezt

Lando Norris a második győzelme felé száguldott az IndyCar online bajnokságában, amikor Simon Pagenaud vélhetően szándékosan ütközést provokált ki vele szemben. A McLaren F1-es versenyzője élesen bírálta ellenfelét a történtek miatt.

A Forma-1 mezőnyének legifjabb tagja az előző fordulóban, Austinban csatlakozott az IndyCar e-sport bajnokságához vendégpilótaként. Eredetileg csak a sorozat valódi kiírásának versenyzői indultak, és Lando Norrisszal színesíteni akarták a versenyt. Csakhogy a McLaren pilótája rögtön győzelemmel debütált, amit úgy tűnik, néhányan nehezen viseltek.

Norris nagyon készült az indianapolisi futamra, elmondása szerint 24 órát gyakorolt, hogy tökéletesítse a balrafordulásait az ovális pályán. Meg is nyerte az időmérőt és két körrel a verseny vége előtt még az élen állt. Aztán összeütközött Simon Pagenauddal, és végül csak 21. lett. Ő egy baleset után a boxból tért vissza a pályára Norris elé, és egy napvilágot látott videofelvétel szerint az volt a szándéka, hogy kivegye a britet a versenyből.

„Bocsánatot kért. Azt mondta, be akart hajtani a boxba és lassítani engem” – árulta el Norris a Twitch-csatornáján.

“Nem akarta, hogy egy olyan pilóta nyerjen, aki nem az IndyCarban versenyez. Ezzel tönkreteszi ezt az egészet. Talán néhányan nem veszik ezt annyira komolyan, és azt hiszik, hogy ez csak egy játék. De sokan vagyunk, akik komolyan vesszük.”

„Ott van Jarv, a mérnököm és azok a srácok, akik a stratégiát dolgozzák ki. Időt fordítanak erre, hiába vagyunk otthon éppen. Ennek ellenére profin csinálják, pedig más dolgokkal is foglalkozhatnának, például a családjukkal.”

A történtek ellenére Norris azt tervezi, hogy folytatja a versenyzést az iRacingben futó bajnokságban. Pagenaud egyelőre nem reagált az eseményekre, de biztos nem tett jót a megítélésének az incidens. Pedig a francia 2016-ban a valódi IndyCar bajnoka volt, tavaly pedig megnyerte az Indy 500-at.