Exkluzív meghívót kapott Báldi a világ legjobbjai közé

Május első szombatján indult a The Race All-Star Series második idénye, melyre Báldi Gergőt külön meghívták a szervezők. Óriási balesetekbe keveredett a magyar szimulátoros a malajziai nyitányon.

Báldi Gergő az All-Star Series első kiírásának első fordulójában is indult, de akkor kvalifikáció útján került be a nívós mezőnybe. Erre most nem volt szüksége, ugyanis a szervezők külön meghívták a második szezonra. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy az Esports WTCR-ben remek formát mutat, az eddigi két időmérőt és főfutamot egyaránt megnyerte.

Ezzel Báldit nemzetközi szinten is a legjobb e-sportolók közé sorolják, hiszen az All-Star Series e-sportolóknak kiírt kupájában a világ szimulátoros élmenőit gyűjtik össze. Ott volt a mezőnyben az F1 virtuális bajnokságának kétszeres győztese, Brendon Leigh vagy éppen az első All-Star szezon bajnoka, Erhan Jajovski is.

A magyar e-sportoló számára az rFactor2 és a nyitott kasztnis autók is idegen terepet jelentenek, ennek ellenére az időmérőn nem volt messze a top 10-től, a 13. leggyorsabb időt futotta meg. A bajok a futamokon kezdődtek, ugyanis mindkétszer óriási balesetbe keveredett rögtön az első kör első kanyarjában. Így végül a 19. és a 28. helyen zárta a két futamon.

Az All-Star Seriesben külön versenyt hirdettek a legendáknak, amelyben Sebastian Vettel is debütált Szepangban.