Erhan Jajovski F1-es csapat szimulátorát tesztelheti

Az elmúlt két hónap egyik legnagyobb szabású e-sport rendezvénye volt az All-Star Series, amelynek bajnoka a macedón Erhan Jajovski lett. Teljes napos tesztlehetőség a jutalma egy Forma-1-es csapatnál.

Március közepén indult az rFactor2-es All-Star Series, miután az F1 ausztráliai szezonnyitója elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A szervezők célja az volt, hogy a világ legjobb szimulátorosaival és ismert valódi pilótákkal töltsék fel a rajtrácsot. A top 40-ben végzett többek között Stoffel Vandoorne vagy éppen Esteban Guerrieri is, aki tavaly Michelisz Norbert legnagyobb riválisa volt a WTCR-ben.

A versenyzők különböző kategóriájú autókat vezettek a szezon során, Jajovski győzelmi szériája az LMP3-as autókkal indult, végül a nagydöntő összes futamát megnyerte, a háromból kettőn ráadásul a pole pozícióból indulva.

“Tetszett, hogy a közvetítésekben LMP3-specialistának neveztek, de őszintén szólva nem tartom magam annak. Inkább azt mondanám, hogy ezek az autók jobban feküdtek nekem, mint az All-Star Series korábbi futamain használtak” – árulta el a 24 éves versenyző.

“Az első két autó nyitott kasztnis volt, melyekkel nem volt túl sok tapasztalatom, és igen érzékenynek találtam őket kormányzás közben, főleg a kanyarbejáratokon. Ezzel szemben az LMP3 sokkal jobban illeszkedett a vezetési stílusomhoz. Stabilabb és kiegyensúlyozottabb lettem.”

Jajovski 14 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot a Williams Esports pilótája, Nikodem Wisniewski előtt. Nyereménye, hogy egy Forma-1-es csapat szimulátorán kap tesztlehetőséget.

“Bárki, aki szereti a motorsportot, különösen az F1-et, örömmel próbálna ki egy aktuális szimulátort, amit használnak a csapatok. Nagyon szerencsés vagyok ezzel a lehetőséggel!”