Lando Norris győzelemmel debütált az online IndyCarban

Ami a virtuális F1-ben nem ment, az IndyCarban igen. Lando Norris jött, látott és győzött az iRacingen futó amerikai e-sport bajnokságban. Még egy megpördülés is belefért neki, kettős győzelemre vezette a McLarent. Már Indianapolison tartja a szemét. 

A Forma-1 jelenlegi legfiatalabb tagjának végre kijött a kilépés az online térben. Lando Norris hiába állt rajthoz az F1 összes eddigi virtuális versenyén, többször is lefagyott a gépe, így nem tudott eredményeket elérni. Aztán meghívást kapott az IndyCar iRacing Challenge-be, amelyben egyből megmutatta, mire képes.

Természetesen a McLaren csapatában kapott helyet, amelyben a valóságban is versenyez. Ugyan az IndyCar-autókkal nem volt tapasztalata, de a pályát ismerte. Austin az Amerikai Nagydíj Forma-1-es otthona is egyben. Jó körrel, három tizedes előnnyel nyerte meg az időmérőt a 20 éves brit.

A győzelme innen sem volt egyszerű, a 16. körben megpördült, és visszaesett 12.-nek. Óriási hajrával azonban elsőként ért be a célba, amivel kettős győzelemhez segítette a McLarent. Mögötte a csapattársa, a mexikói IndyCar-pilóta, Patricio O’Ward lett a második. Sikere után Norris már a folytatásról beszélt, az indianapolisi ovális pályán is indulhat majd.

“Sok trükköt ismertem az iRacingből. Tudtam, hogyan kell vezetnem ezt a speciális autót ezen a speciális pályán. Ugyanakkor az ovális kör még több titkot rejt. Az üzemanyag-gazdálkodás, a gumihasználat, minden sokkal bonyolultabb. Szóval fel kell kötnöm a gatyát, de szeretnék ott lenni, totálisan új tapasztalat lenne” – fogalmazott Norris.

Alapos segítséget is kapott a szimulátoros versenyzéshez az IndyCarban, hiszen a tavalyi Forma-1-es mérnöke, Andrew Jarvis támogatta a beállítások megtalálásában.

“Nem ment volna ilyen jól, ha nem ismerjük ennyire egymást. Jarv tudja, ki vagyok, az előző szezont együtt csináltuk végig az F1-ben, rengeteg közös tesztünk is volt. Tisztában van az erősségeimmel és gyengeségemmel, érti, milyen autóra van szükségem. Ez rengeteget segített. Az ovális pálya persze egy másik sztori lesz, mert azon egyikünknek sincs túl sok tapasztalata.”